Sportovní klub - Měřínský, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Předmětem diplomové práce je objekt sportovního klubu, který je částečně podsklepený samostatně stojící na mírně svažité ploše s jedním podzemním a třemi nadzemními podlažími. Zastřešení je řešeno nad jednou částí jednoplášťovou plochou střechou a nad druhou částí dřevěným vazníkem v podobě dvouplášťové střechy. Součástí sportovního klubu je restaurace, sportovní prostory a ve 2. a 3. nadzemním podlaží jsou pokoje pro hosty. Fasáda je řešena kontaktním zateplovacím systémem ETICS. Vnější rozměry objektu 47,96 x 49,78 m. U objektu je parkoviště, ke kterému vede příjezdová cesta. Základy jsou tvořeny základovými pasy, které jsou zhotoveny z betonu C20/25. Obvodové nosné zdivo suterénu tl.400mm je navrženo z betonového ztraceného bednění BTB s vloženou vodorovnou výztuží B410 a vnitřní nosné stěny suterénu tl.250mm jsou z keramických tvárnic POROTHERM. Všechny obvodové nosné stěny nadzemních podlaží tl.300mm a 400mm jsou navrhnuty z keramických tvárnic POROTHERM, vnitřní nosné zdi tl.250mm a 300mm jsou z keramických tvárnic POROTHERM. Příčky tl.100mm a 150mm budou realizovány také z keramických tvárnic POROTHERM. Vodorovná nosná stropní konstrukce je vyřešena z předpjatých stropních panelů SPIROLL a nosníkového systému POROTHERM. Schodiště je provedeno deskové železobetonové.

The master´s thesis subject is a sports club, which has a partial basement standing on a slightly sloping area with a basement and three floors. Roofing is solved over one part of a single-layered flat roof above the other parts of the wooden rafter in the form of double-layer roofs. The sports club is a restaurant, sports facilities and in the 2 and 3 floor are rooms for guests. The facade is designed contact system ETICS. External object dimensions 47.96 x 49.78 m The building is a parking lot, which leads driveway. Fundamentals are formed foundation passports, which are made of concrete C20/25. Perimeter load-bearing walls tl.400mm basement is constructed of concrete formwork system with the BTB B410 horizontal reinforcement and interior bearing walls tl.250mm basement are made of ceramic bricks POROTHERM. All perimeter bearing walls and floors tl.300mm 400 mm are designed ceramic block POROTHERM, internal bearing walls tl.250mm and 300mm are made of ceramic bricks POROTHERM. Partitions tl.100mm and 150 will be made also of ceramic bricks POROTHERM. The horizontal soffit is solved from the ceiling panels prestressed girder system and SPIROLL POROTHERM. The staircase is made concrete slab.
Sports club
Keywords: Sportovní klub ve formě projektové dokumentace; zděný; částečně podsklepený; jednoplášťová plochá střecha; dvouplášťová plochá střecha; restaurace; sportovní prostory; pokoje pro hosty; Sports Club in the form of project documentation; brick; partialy basement; single-layered flat roof; double-flat roof; restaurant; sports facilities; rooms for guests