Úzkopásmová PLC komunikace pro Smart Metering - Kubů, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá úzkopásmovou PLC komunikací. V práci je popsán základní princip, rozdělení PLC komunikace, historie technologie, využívané komunikační standardy a rušení ovlivňující datovou komunikaci této technologie. V rámci této práce byly provedeny i experimentální měření v reálném prostředí s modemy od firmy Texas Instruments C2000 PLC TMDSPLCKITV4 a C2000 PLC TMDSPLCKIT-V3. Výsledky tohoto měření jsou reálné přenosové rychlosti. Dále byla vytvořena aplikace pro dálkový sběr dat po PLC s modemy C2000 PLC TMDSPLCKIT-V3, kde hlavní náplní práce byla úprava firmware PLC modemů a vytvoření aplikace pro příjem dat z koncového zařízení.

This bachelor project is about narrowband PLC communications. The work describes the basic principle, division of PLC communication, history, technology, utilized communication standards and interference affecting the data communication technology. In this work we also performed experimental measurements in real environments with modems from Texas Instruments C2000 and C2000 TMDSPLCKITV4 PLC PLC TMDSPLCKIT-V3. The results of the measurements are real transmission rate. Moreover application was created for remote data collection along with PLC modems C2000 PLC TMDSPLCKIT-V3, the aime was to edit PLC modem firmware and create applications for receiving data from the terminal.
Narrowband PLC communication for Smart Metering
Keywords: PLC; datová komunikace po silnoproudém vedení; úzkopásmová komunikace; PLC modem; PRIME; G3-PLC; aplikace; data; firmware; PLC data communication over power line; narrowband communication; PLC modem; PLC modem; PRIME; G3-PLC; applications; data; firmware