Tepelné čerpadlo v domě s téměř nulovou spotřebou energie - Fojtík, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Bakalářská práce obsahuje návrh vytápění a nuceného větrání domu s téměř nulovou spotřebou energie. V první části práce je seznámení se zákony související s nulovým domem a popsání základních principů tepelného čerpadla. Druhá část práce obsahuje výpočet jednotlivých komponentů a technických zařízení pro danou stavbu.

The bachelor’s thesis contains a proposal of the heating and forced airing of a house with almost zero energy consumption. In the first part of the thesis there are law connected with a zero hause and discribe a basic principle of the heat pump. The second part includes calculation of the particular components and technical mechanism for this concrete building.
The heat pump in the house with almost zero energy consumption
Keywords: Dům s téměř nulovou spotřebou energie; tepelné čerpadlo; nucené větrání s rekuperací; solární kolektor; The house with almost zero energy consumption; heat pump; forced airing with recuperation; solar collector