Systémy proti námraze trolejových vedení - Jaroš, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou ochrany trolejových vedení před vznikem námrazy se zaměřením na chemické ošetření. Úvodní část práce je věnována popisu trolejového vedení a námrazy. Další části uvádí metody prevence proti vzniku námrazy na trolejových vedeních. Zde jsou popsány různé systémy nanášející látky proti vzniku námrazy. Závěrečná část je věnována shrnutí práce a analýze získaných poznatků.

This bachelor thesis deals with protection of overhead lines from icing with a focus on chemical treatment. The introductory part of the work focuses on the description of the overhead line and icing. The next part presents methods of prevention against icing on overhead lines. Various anti-icing systems and fluids are described here. The last part focuses on the result of this thesis and analyses the acquired knowledge.
Preventive system against icing of overhead wires
Keywords: námraza; trolejové vedení; prevence; protinámrazový systém; icing; overhead lines; prevention; anti-icing system