Modelování a řízení mechatronických soustav v SolidWorks a NI LabVIEW - Fridrichovský, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Při návrhu mechatronického systému je třeba implementovat řízení do mechanismu technologického výrobku. Je proto zapotřebí vytvoření propojení nástroje pro návrh řízení a nástroje pro CAD návrhy mechanismů. Na tuto potřebu reagovala firma National Instruments vydáním toolkitu pro propojení NI LabVIEW s CAD nástrojem SolidWorks. Toto propojení umožňuje z prostředí NI LabVIEW ovládat simulace na virtuálním modelu v prostředí SolidWorks/COSMOS Motion a zpět získávat výsledky dynamické analýzy. Cílem práce je zhodnotit možnosti propojení vývojového nástroje a CAD systému a zhodnotit využití při návrhu mechatronického systému.

When designing a Mechatronics system should be the management implemented into the mechanism of technological products. It is therefore necessary to create a connection tool for the management design and tools for the CAD of the management mechanism. The company responded that the need for the issuance of National Instruments toolkit to connect the NI LabVIEW with SolidWorks CAD tool. This link allows the NI LabVIEW environment to control the simulation on the virtual model in the SolidWorks/COSMOS Motion and back to obtain the results of dynamic analysis. The aim of this work is to evaluate the possibility of linking development tools and CAD system and evaluate its use in the design of Mechatronics system.
Modelling and control of mechatronic systems with SolidWorks and NI LabVIEW
Keywords: NI LabVIEW; SolidWorks; Mechatronika; SolidWorks Motion; COSMOS; NI LabVIEW; SolidWorks; Mechatronics; SolidWorks Motion; COSMOS