Sportovní centrum - Lošonský, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Predmetom diplomovej práce je novostavba športového centra. Tento objekt je samostatne stojaci, nachádza sa v rovinatom teréne v meste Brno. Stavba má suterén a dve nadzemné podlažia. V suteréne sa nachádza technické zázemie budovy a technické miestnosti pre úpravu bazénovej vody. Budova je rozdelená na dve časti. V jednej je plaváreň, šatne, tri predajne, bufet a administratívna časť plavárne. V druhej časti budovy je horolezecké centrum, bar a freestyle centrum pre extrémne športy. Objekt má obdĺžnikový pôdorys, nosná konštrukcia je tvorená dreveným skeletom a zastrešený je plochou strechou.

The subject of diploma thesis is new building of sport center. This object is detached building, situated in flat terrain in Brno. Building has a basement and two floors. In the basement is technical facilities of the building and the technical rooms for pool water regulation. Building is divided for two parts. In the first one is swimming pool, dressing rooms, three shops, snack bar and office part of swimming pool. In the second part of building is climbing center, bar and freestyle center or the extreme sports. The object has rectangular plan , the skeleton of the building is made of timber constructions and roofed is by the flat roof.
Sports center
Keywords: športové centrum; drevený skelet; plochá strecha; drevená prevetrávaná fasáda; transparentná fasáda; sport center; timber skeleton; flat roof; timber cladding facade; transparent facade