VST plug-in modul pro řízení dynamiky zvukového signálu - Zoň, Robin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Cílem této bakalářské práce je realizace efektů pro úpravu dynamiky signálu. Práce zahrnuje čtyři základní dynamické efekty – kompresor, expander, limiter a šumovou bránu. První část práce zahrnuje vypracování efektů v softwarovém prostředí Matlab. Toto řešení nabízí napojení řídící větve na jiný zdroj signálu, zobrazení průběhů jednotlivých bloků řídící větve, nahrávání výstupního signálu a umožňuje ukládání výstupních charakteristik. Ve druhé části práce byl efekt realizován pomocí technologie VST, což nabízí možnosti úpravy parametrů v reálném čase a zobrazení a nahrání signálu v jednotlivých bodech řídící větve signálu. Vypracování zahrnuje i krátké pojednání o využití takových dynamických efektů v praxi a sbírku vzorových příkladů pro demonstraci použití takovýchto efektů.

The aim of this thesis is the implementation of effects for adjusting the signal dynamics. This project includes four basic dynamic effects - compressor, expander, limiter and noise gate. The first part is developed in Matlab software. This solution offers signal sidechain input, display of signal waveforms of each block of sidechain branch, recording output signal and allows storage of output characteristics. In the second part, the effect is being realized using VST technology, which offers the possibility of changing the parameters in real time and displaying and recording the signal at various points within the control branch. Project also includes a brief discussion of the use of such dynamic effects in practice and collection of model examples to demonstrate the use of such effects.
VST Plug-in for Dynamic Processing of Audio Signal
Keywords: Úprava dynamiky signálu; číslicové filtry; dynamické efekty; kompresor; expander; limiter; šumová brána; Matlab; VST; C++; JUCE; Adjusting signal dynamics; digital filters; dynamic effects; compressor; expander; limiter; noise gate; Matlab; VST; C++; JUCE