Hodnocení průběhu silového zatížení při vystružování za použití moderních vystružovacích hlavic MT3 v závislosti na integritě povrchu - Chlup, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Diplomová práce řeší problematiku hodnocení průběhu silového zatížení při použití vystružovací hlavice MT3 v závislosti na vybraných kritériích integrity obrobené plochy díry. Rozborem průběhu silového zatížení je možno eliminovat některé nechtěné jevy při vystružování. Tyto negativní jevy mají vliv jak na samotný nástroj např. jeho dřívější opotřebení, tak i na defekty nově vytvořené díry.

The diploma work deals with the evaluation of force load procedure problems when using reaming head MT3 depending on selected criteria of surface integrity of machined hole. It is possible to eliminate some unwanted elements when reaming by force load procedure analysis. These negative elements can influence both the tool e.g. its previous wear and the defect of a newly made hole.
Evaluation of force load procedure while reaming with modern reaming heads MT3 in dependence on surface integrity
Keywords: Vystružovací nástroje; nástrojové materiály; povlaky; integrita vystružené díry; posuvová síla; řezný moment.; Reaming tools; tool materials; coatings; integrity reaming holes; feed force; cutting torque.