Akcelerace neuronových sítí v FPGA - Krčma, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá problematikou akcelerace výpočtu neuronových sítí skrze jejich implementaci v programovatelných hradlových polích FPGA. Práce představuje dvě různé hardwarové implementace neuronových sítí, které porovnává mezi sebou a s volně dostupnou softwarovou implementací. Dále práce představuje nástroje usnadňující VHDL implementaci neuronových sítí.

This thesis deals with an acceleration of neural networks, which are implemented into the fi eld programmable gate arrays. Two di fferent hardware implementation are presented and compared with each other and confronted with the software implementation. The tools for easy implementation of neural networks in FPGAs are introduced.
Acceleration of Neural Networks in FPGA
Keywords: Neuronové sítě FPGA; hradlová pole; akcelerace; VHDL; FPNA; FPNN; Arti cial Neural Networks; FPGA; acceleration; VHDL; FPNA; FPNN