Koncepční návrh sekundárního a terciálního okruhu pro nový jaderný zdroj - Valíček, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Cílem této diplomové práce je vytvoření koncepčního návrhu sekundárního a terciálního okruhu nového jaderného zdroje na našem území, čemuž předchází stručná rešerše jednotlivých generací jaderných reaktorů. Předlohou pro nový jaderný zdroj se stal reaktor typu VVER-1200. V práci bylo navrhnuto tepelné schéma obsahující základní komponenty. Dále byl proveden bilanční výpočet a výpočet parametrů hlavních zařízení navrhovaného schématu jako jsou kondenzátor, nízkotlaké a vysokotlaké regenerační výměníky a parogenerátor.

The aim of this thesis is to create a conceptual design of the secondary and tertiary circuit of a new nuclear power plant in our country, which is preceded by a brief search of particular generations of nuclear reactors. The VVER-1200 reactor became the model for the new nuclear power plant. There was designed a heat diagram containing primary components in this work. After that, there was the balance calculation and calculation of parameters of the main devices of the proposed scheme such as condenser, low-pressure and high-pressure regeneration exchangers and steam generator.
Conceptual design of secondary and tertiary circuit for a new nuclear source
Keywords: Jaderná elektrárna; energetika; sekundární okruh; terciální okruh; tepelné schéma; VVER-1200; Nuclear power plant; power engineering; secondary circuit; tertiary (cooling) circuit; heat diagram; VVER-1200