Specializovaný interpret jazyka JavaScript - Borůvka, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Cílem diplomové práce je navrhnout a implementovat interpret jazyka JavaScript, který je vytvářen pro potřebu obcházení zatemňovacích obálek některých druhů počítačových virů. Součástí práce je podrobný rozbor vnitřních mechanismů, pomocí kterých je v ECMAScript standardu přesně definováno chování jazyka.

The aim of this master's thesis is to design and implement JavaScript interpreter which is designed for purposes of avoiding obfuscation code of various types of computer viruses. This master's thesis also comprises a detailed view into the inner mechanism of the ECMAScript standard.
Specialized Interpreter of JavaScript Language
Keywords: Překladač; interpret; programovací jazyk; JavaScript; ECMAScript; uvolňování paměti; gramatika.; Compiler; interpreter; programming language; JavaScript; ECMAScript; garbage collector; grammar