Rodinný dům s advokátní kanceláří - Müller, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Předmětem bakalářské práce je novostavba rodinného domu s advokátní kanceláří v Oboře u Boskovic. Objekty jsou od sebe oddělené a každý tvoří samostatný celek. Stavba je umístěna na okraji obce Obora u Boskovic v mírně svažitém terénu. Rodinný dům ve tvaru písmene „T“ je funkčně navržen pro čtyřčlennou rodinu s komfortním dispozičním uspořádáním. Rodinný dům je přízemní, částečně podsklepený, zastřešený sedlovou střechou s tradičním dřevěným krovem. Uspořádání a velikost oken v obou objektech je navrženo za účelem výhledu do krajiny. Advokátní kancelář je přízemní obdélníkový objekt zastřešený plochou střechou. Obsahuje 3 kanceláře, jednací místnost a hygienické zázemí. Konstrukční systém obou objektů je podélný, stěnový. Svislé nosné konstrukce jsou z broušených keramických tvárnic. Vodorovné konstrukce v rodinném domě jsou monolitické železobetonové a v advokátní kanceláři polomontovaný keramobetonový. Projekt byl zpracován v programu AutoCad, 3D model v programu SketchUp.

The subject of my bachelor thesis is a new-building of a detached house with a solicitor’s office in Obora near Boskovice. The objects are separated from each other and each of them makes a separate unit. The building is located in the suburb of Obora in slightly sloping terrain. The “T” shaped house is designed for a four membered family with a comfort dispositive organization. The house is ground floor, partly with a cellar, roofed by a saddle roof with a traditional wooden trussing. The organization and size of the windows in both objects are designed in order to have a view to the countryside. The solicitor’s office is a ground floor object roofed by flat roof. It consists three offices, one meeting room and sanitary facilities. The structural system of both objects is longitudinal, wall. The vertical load-bearing constructions are made from cut ceramic blocks. The horizontal constructions in the detached house are monolithic, ferroconcrete and in the solicitor’s office they are half-prefabricated, ceramics-concrete. The project was made in AutoCad software application, 3D model in 3D modelling computer program SketchUp.
Detached house with solicitor´s office
Keywords: Rodinný dům; advokátní kancelář; rohové okno; broušené keramické tvárnice; monolitické konstrukce; dřevěná okna; tradiční krov; plochá střecha; částečně podsklepený; přízemní.; Detached house; solicitor’s office; corner window; cut ceramic blocks; monolithic constructions; wooden windows; traditional trussing; flat roof; partly with a cellar; ground floor