Daňové zatížení stavebního objektu - Skála, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Bakalářská práce se zabývá daňovým zatížením stavebního objektu. V teoretické části práce jsou nejprve popsány základní pojmy, které se váží k problematice daní, následně daňový systém České republiky, stavební objekt a fáze jeho životního cyklu. Druhá, praktická, část práce se zabývá analýzou daňového zatížení konkrétního rodinného domu v procesu plánování a výstavby.

The bachelor thesis deals with the tax burden on the building. In the theoretical part, the basic concepts related to taxation are described first, followed by the tax system of the Czech Republic, the building itself and phases of its life cycle. The second, practical part deals with the analysis of the tax burden on the particular family house in the process of planning and construction.
Tax burden on the building
Keywords: Daň; daňový systém; stavební objekt; fáze životního cyklu; daňové zatížení; Tax; tax system; building facility; life cycle phase; tax burden