Testování distribučních transformátorů - Czajtányi, Róbert (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Cieľom práce bolo oboznámenie sa s elektrickými vlastnosťami distribučných transformátorov. Ďalším cieľom bolo popis existujúcich diagnostických metód podľa normy a oboznámenie sa s meracím pracoviskom. Nakoniec bola prevedená samotná diagnostika distribučného transformátoru a vyhodnotenie výsledkov.

The aim of this thesis was to get acquainted with the electrical properties of distribution transformers, which are used in the area of high voltage technology. Further aim was to describe the existing diagnostic methods according to the standards and to introduce the measuring workstation. Finally, the diagnostic of transformer was performed, and the results were evaluated.
Testing of MV Distribution Transformers
Keywords: distribučné transformátory; meranie; diagnostika; elektrické vlastnosti; distribution transformers; measurement; diagnostics; electrical properties