Polyfunkční dům - Hradský, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Polyfunkčný objekt je navrhovaný ako samostatne stojaca novostavba v katastrálnom území Žilina na súkromnej parcele č. 4518, ulica Alexandra Rudnaya. Objekt je situovaný v staršej časti mesta zo šeřdesiatych rokov s prevládajúcimi bytovými domami. Typ polyfunkčného objektu je dominantný s obytnou funkciou. Objekt celkom obsahuje štyri bytové jednotky. V prízemí objektu sa nachádzajú kancelárske priestory, priestory ordinácie a vtupov do bytov s príslušenstvom. Každá funkcia má samostatný vstup, ktorý je navrhnutý, ako bezbariérový. V suteréene objektu sú navrhnuté spoločné garáže, pivnice a výmeníková stanica na ohrev TUV a UV všetkých funkcií v objekte. Príhjazd do garáží je riešený z východnej strany z ulice Juraja Sklenára. Objekt je zastrešný plochou jednoplášťovou strechou. Dispozícia budovy je obdĺžnikového tvaru s jedným výstupom na juhovýchodnej strane. Výška atiky strechy je 10,75 m nad terénom.

Multifunctional buliding is designed as a alone standing new buliding in the cadastral area of Žilina on a private plot no. 4518, Alexandra Street Rudnaya. The buidling is situated in the older part of city build in the sixties with the dominanting residental houses. Type of the multipurpose building is dominant with a residental function. The building totaly contains four apartment units. In the ground floor are offices, spaces of surgeries and access to housing and accessories. Each function has a separate entrance, which is designed for handicapped. In the basemnt of the building are designed in a common garage, basement and substation for heating domestic hot water and heating all function in the building. Enterence in to garage is designed from the east side od street Juraja Sklenara. The building is covered wich flat, monotube roof. The building has got rectangular shape which one outlet on the southeast side. Attic roof is 10,75 meters above the ground.
Polyfunctional building
Keywords: polyfunkčný objekt; suterén; rovná strecha; výřah; železobetónové schodisko; stena; ordinácia; administratíva; byty; stropná doska; dutinové panely; multifunctional building; basement; flat roof; elevator; reinforced concrete stals; walls; sumery; administration; flats; ceiling board; holloe core slabs