Inteligentní líheň drůbeže - Kejík, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Cílem této práce bylo navrhnout a zkonstruovat inteligentní líheň drůbeže. První část se zabývá popisem procesů líhnutí drůbeže. Dále jsou zde porovnány nejprodávanější líhně od různých výrobců a je zde popsán navrhovaný systém řízení líhně. V dalších částech práce je popsána praktická konstrukce líhně, tak jak byla realizována. Mechanická část líhně využívá v hojné míře komponenty vytištěné na 3D tiskárně, elektronická výbava využívá komponenty platformy Arduino. Významnou částí je popis vestavěného softwaru napsaného v objektovém programovacím jazyce C++. Výsledná líheň je vybavena komfortním uživatelským rozhraním s možností ovládání mobilní aplikací. Protože praktické použití líhně vyžaduje nepřetržitý několika-týdenní spolehlivý provoz, byla líheň po dobu několika měsíců testována. Během této doby byly získány praktické zkušenosti, které pomohly vyřešit některé problematické komponenty a odladit výsledný software.

The aim of this thesis was to design and build an intelligent hatchery for poultry. The first part deals with the description of poultry hatching processes. Furthermore, the bestselling hatcheries from different manufacturers are compared and the proposed hatchery management system is described. In other parts of the work there is described the practical construction of the hatchery as it was constructed. The mechanical part of the hatchery uses largely the components printed on a 3D printer, the electronic equipment uses the components of the Arduino platform. A significant part is the description of embedded software implemented in the object-oriented programming language C++. The resulting hatchery is equipped with an user-friendly interface with the ability of control by mobile applications. As the practical use of the hatchery requires continuous reliable operation for several weeks, the hatchery had been tested for several months. During this time, practical experience was gained to help with the solving of some problematic components and to debug the resulting software.
Intelligent hatchery of poultry
Keywords: Android; Arduino; Blynk; ESP8266; LCD displej; Inteligentní líheň; Android; Arduino; Blynk; ESP8266; LCD display; Smart hatchery