Studium vlastností thaumasitu v dlouhodobém horizontu - Pospíšilová, Klára (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Tato práce se zabývá sledováním termodynamické stability thaumasitu a sledováním jeho vlastností v dlouhodobém horizontu. Cílem byla syntetická příprava thaumasitu v různých podmínkách a jeho vyhodnocení pomocí rentgenové difrakční analýzy a termické analýzy.

This thesis deals with monitoring the thermodynamic stability of thaumasite and monitoring it is properties in the long term. The aim was to synthesize thaumasite under different conditions and to evaluate it using X-ray diffraction analysis and thermal analysis.
Study of Properties of Thaumasite in Long Term Horizon
Keywords: AFt a AFm fáze; thaumasit; syntéza thaumasitu; ettringit; ternesit; AFt and AFm phases; thaumasite; synthesis of thaumasite; ettringite; ternesite