Lázně + - Půček, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Dominantními prostory lázní jsou tři velké haly jejichž koncepční uchopení spočívá v práci s proměnlivými teplotami vody a klimatu a zrcadlovými tělesy, které haly vyplňují a zároveň je rozšiřují o další prostorovou dimenzi. Tělesa odráží a zobrazují výjevy spojené s pobytem návštěvníků ve velmi specifickém vodním prostředí. Svět za zrcadlem je pouze virtuální realitou bez fyzických pocitů vyvolaných kontaktem těla s rozdílnými teplotami vody. Teplota vodních proudů probíhajících hlavním prostory lázní je do značné míry nahodilá a nepředvídatelná.

The crucial element and also the moving force behind every spa resort is certainly water. Regarding its flow, we are able to project tracks in which we can relatively affect its movement. At the same time, we must take into consideration that water is a specific medium and that its stream is also characterised by its unpredictability and limited control. In the spa resort's dominant area there are mirror-surfaced elements, which completely alternate the spatial arrangement. They also react to the water's temperature and its amount.
Baths +
Keywords: lázně průtok změna teploty pára ohřev voda studená sprcha pára zrcadlo prvky prostor objem dělnický dům plavání průtok neodhadnutelné tendence nádrž odraz plocha déšť; spa therapy chaos therapy plan mirror heat cold temperature pool ceiling glass stone concrete brick rain feeling changes cycle flow water wheel chaos theory vapor shower