Modelování dopravy - Kuča, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Cílem této práce je porovnat efektivitu různých typů křižovatek pomocí simulace nad reálnými daty s výstupem v podobě porovnání průjezdnosti. Data byla získána z oficiálních statistik Ředitelství silnic a dálnic a jejich vizualizaci a zpracování v namodelovaných situacích zajišťuje simulátor SUMO. Modelem jsou vybrané soustavy silnic a křižovatek.

The aim of this work is to compare the efficiency of different types of intersections through simulations using real-world data, with the output in the form of traffic flow comparisons. The data has been obtained from official statistics of the Road and Motorway Directorate of the Czech Republic, and their visualization and processing in modeled scenarios are facilitated by the SUMO simulator. The model consists of selected road systems and intersections.
Traffic modeling
Keywords: simulace; modelování dopravy; křižovatky; semafory; SUMO; simulation; traffic modeling; intersections; traffic lights; SUMO