Možné způsoby získání průkazu způsobilosti CPL (A) s kvalifikací MEP land a IR/MEP a jejich srovnání - Boček, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním možných způsobů získání CPL(A) a ME/IR se zaměřením na vhodnost postupu získání pro různé věkové kategorie a různé finanční možnosti. Dále zahrnuje výhody předchozí praxe z jiné kategorie letadel.

This bachelor thesis deals with the comparison of possible ways of obtaining CPL(A) and ME/IR with a focus on the suitability of the acquisition process for different age categories and different financial options. It also includes the benefits of previous practice from other categories of aircraft.
Possible ways of obtaining a CPL (A) qualified in MEP land and IR / MEP and their comparison
Keywords: Průkaz způsobilosti; pilot lehkých letadel; soukromý pilot; obchodní pilot; dopravní pilot; přístrojová kvalifikace; Kvalifikace pro let v noci; více-motorová kvalifikce; letadlo; letoun; kluzák; motorový kluzák; TMG; Part- FCL; Certificate of competency; light aircraft pilot; private pilot; commercial pilot; airline transport pilot; instrument rating; night rating; multi-engine qualification; aircraft; airplane; glider; motor glider; TMG; Part- FCL