Vestavná fotopast se záznamem snímků na SD kartu - Marek, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2019)
Tato bakalářská práce rozebírá přístupy a metody pro realizaci moderních fotopastí a jejich použití. Dále popisuje návrh a implementační detaily prototypu vestavěné fotopasti, který je realizačním výstupem této práce. Zaměřuje se především na způsoby úspory spotřebované energie, kompresi ukládaných dat a inovativních funkcí v podobě rozšířeného přisvětlovacího systému a bezdrátové komunikace. Závěr práce se zabývá testováním vytvořeného prototypu a srovnáním jeho vlastností s modely fotopastí nabízených na trhu.

This bachelor thesis analyzes approaches and methods used for creation of modern camera traps and their use cases. It also describes the design and implementation details of embedded camera trap prototype, which is an output of this thesis. It focuses mainly on ways of saving energy consumption, compressing stored data and innovative features in terms of improved lighting system and wireless communication. Finally, the conclusion of this thesis contains a discussion of the results obtained during evaluation of the prototype and compares its properties with the camera traps available on the market.
Embedded Photo Trap with Storing Pictures on SD Card
Keywords: fotopast; vestavěné systémy; komprese; úspora energie; JPEG; Espressif; ESP32; Arduino IDE; camera trap; trail camera; embedded systems; compression; energy saving; JPEG; Espressif; ESP32; Arduino IDE