Příprava kovových nanodrátů elektrochemickou depozicí - Ostřížek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
V této práci jsme studovali možnosti přípravy kovových nanodrátů pomocí tzv. templátových metod. Jedná se o depozici struktur přes tvarové masky. Další částí byl návrh jednoduché aparatury pro elektrochemickou depozici nanodrátů přes polykarbonátové membrány. Poslední částí byl pokus o přípravu nanodrátů pomocí tlakové injektáže.

In this work we are studied possibitities of preparing of metalic nanowires by using template methods. Second part of this work was design of simple electrolytical cell for electrochemical deposition of nanostructures through polycarbonate membrane. Finally, we are tried to prepare metalic nanowires via pressure injection.
Fabrication of Metallic Nanowires by Electrochemical Deposition
Keywords: elektrochemická depozice; tlaková injektáž; nanodráty; electrochemical deposition; pressure injection; nanowires