Porovnání stavu PPP projektů se zahraničím - Belás, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Predmetom diplomovej práce „Porovnání stavu PPP projektu se zahraničím “ je analýza problematiky realizácie projektu prostredníctvom verejno-súkromného partnerstva a analýza jednotlivých bodov, ktoré brzdia PPP projekty. Súčasťou práce je stručná charakteristika samotných problémov, ich plusy a mínusy, pre ktoré nie sú PPP projekty veľmi využívané a charakteristika jednotlivých inštitúcií podieľajúcich sa na verejno-súkromných partnerstvách. Súčasťou práce je taktiež krátky dotazník.

The diploma thesis „Comparison of situation in the area of PPP project with foreign countries“ is an analysis of the issues connected with realization of projects. Part of diploma thesis is a brief description of problems themselves, their pluses and minuses for which the PPP projects are not widely used and the characteristic of various institutions involved in public private partnership. Part of the work is also a short quetionnaire.
Comparison of Situation in the Area of PPP Project with Foreign Countries
Keywords: PPP projekty; modely PPP projektov; klasický spôsob financovania; verejná zákazka; legislatíva; koncesia; transparentnosť; verejný sektor; súkromný sektor; PPP projects; PPP project models; traditional way of financing; tender; legislation; concession; transparence; public sector; private sector