CAD návrh pouzdra laserového zaměřovače pro pistoli Walther PPS M2 - Macků, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Cílem této práce je vytvoření pouzdra laserového zaměřovače pro pistoli Walther PPS M2 s pomocí metod reverzního inženýrství. První část představuje rešerši laserových zaměřovačů. Druhá část obsahuje zamyšlení nad problémem, hlavně omezeních vyplývající z konstrukce pistole Walther a zdroje ze Streamlight TLR-6 a výroby pouzdra pomocí 3D tisku. Hlavní část práce popisuje získání vstupních dat pomocí skenování rámu pistole Walther a pouzdra TLR-6, samotnou tvorbu CAD návrhu pouzdra, tisk prototypu na 3D tiskárně a následná korekce CAD modelu na základě analýzy prototypu.

The aim of this thesis is to create a housing for a laser-sight for a Walther PPS M2 pistol with the aid of reverse engineering methods. The first part is a research about laser-sights. The second part contains contemplation about the problem, mainly the restrictions brought on by the design of the Walther pistol and of the energy source of laser-sight Streamlight TLR-6, as well as the chosen production method of the housing, which is 3D printing. The main part describes the acquirement of input data via scanning the body of the Walther pistol and the housing of TLR-6, the making of the CAD design of the housing, the printing of a prototype with a 3D printer and the consequent correction of the CAD model on the basis of analysis of the prototype.
CAD design of the Walther PPS M2 laser sight housing
Keywords: laserový zaměřovač; laser; pouzdro; pistole; zbraň; CAD modelování; návrh; reverzní inženýrství; skenování; 3D tisk; laser-sight; laser; housing; pistol; handgun; CAD modelling; design; reverse engineering; scanning; 3D printing