Rozpoznávání pohybu těla pomocí nositelných zařízení - Kajzar, Aleš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Cílem práce je popsat možnosti programování aplikací pro zařízení s operačním systémem Android Wear, tedy popsat Android Wear API a komponenty, které se dnes vyskytují v chytrých nositelných zařízeních. Práce dále obsahuje popis možností rozpoznávání dynamických gest s využitím metod strojového učení pomocí dat, která jsou chytrým zařízením poskytována. V praktické části práce byla popsána implementovaná knihovna, která umožňuje trénování a rozpoznávání gest pomocí algoritmu FastDTW a jejich přenos do připojeného zařízení. Využití knihovna je demonstrováno na ukázkové aplikaci.

The goal of this master's thesis is to describe the possibilites of devices with operating system Android Wear, there is a description of Android Wear API and components, which are nowadays widely used in smart wearable devices. The thesis contains a description of recognition of dynamic gestures with the use of machine learning methods applied on data, which are provided by a smart device. In the practical part of this master's thesis is described an implemented library, which allows to train gestures and recognize them using FastDTW algorithm and inform a connected device about the recognized movement. Use of the library is shown on a demo application.
Body Gestures Recognition With Using Wearable Devices
Keywords: Android; wearable zařízení; rozpoznávání dynamických gest; Android; wearable devices; dynamic gesture recognition