Vliv ceny pohonných hmot na cenu stavby - Kaplan, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
V teoretické části této diplomové práce jsem se nejprve zmínil obecně o projektovém řízení staveb a způsobu, jakým se sestavuje cena stavebního díla. Dále jsem uvedl obecný postup vypočtení ceny práce stavebních strojů. Závěr teoretické části jsem věnoval skladbě, vývoji a spotřebě cen pohonných hmot. Cílem této diplomové práce bylo analyzovat vliv změny cen pohonných hmot na cenu stavebního objektu a zobecnit tento vliv na celou stavební výrobu. Tento cíl jsem prokazoval v praktické části této práce. Výpočty jsem prováděl na konkrétním projektu.

In theoretical part of the thesis I first mentioned a project management structures and the way it compiles the price of the works. I also noted a general procedure for calculating the price of work construction machinery. Conclusion theoretical part I dedicated the composition, development and consumption of fuel prices. The aim of this thesis was to analyze the effect of changes in fuel prices on the cost of the building and generalize this affect the whole construction output. This target has been demonstrated in practical part of this work. I was doing calculations on a particular project.
The influence of fuel prices to the cost of building
Keywords: Rozpočet; cena; kalkulace; stavební stroj; náklady; výkon stroje; odpisy; opravy stroje; přesuny stroje; Budget; price; calculation; construction; machinery; costs; machine performance; depreciation; repairs of machine; movements of machine