Snímání EMG a jeho hodnocení - Mášová, Lenka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tato bakalářská práce je v první části zaměřena na svalové a nervové struktury, a na přechod signálu, který se šíří mezi nimi. Další část se zabývá základními požadavky na elektromyograf a jeho příslušenství. Poté následuje kapitola rozebírající možnosti hodnocení funkčnosti jednotlivých nervových drah za pomoci kondukčních studií. Závěrečné kapitoly jsou věnovány vlastnímu měření izometrického zatížení a měření rychlosti šíření vzruchu nervovým vláknem.

The first part this bachelor thesis describe the muscle and nerve structures, and the move signals between variol structures. The next part deals with the basic requirements for electromyograph and accessories. After discussion about the possibility of assessing the performance of neural pathways through conduction studies is the final part of this bachelor thesis. The final chapters are devoted to their own measure isometric load and speed the spread of nerve fiber conduction.
EMG recording and analysis of EMG signal
Keywords: EMG; elektromyograf; motorická jednotka; reflexní oblouk; motorické a senzorické vlákno; izometrické zatížení; stimulace.; EMG; electromyograph; motor unit; reflex arc; motor and sensory fiber; isometric load; stimulation.