Smíšený tepelný cyklus - Tkachuk, Andriy (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Tato diplomová práce navazuje na stejnojmennou bakalářskou práci. Zabývá se smíšeným tepelným cyklem, jehož hlavní předností je vysoká účinnost a snadné odloučení CO2 pro jeho uskladnění a další použití. Diplomová práce nás seznamuje s cyklem Graz, jeho tepelnou bilancí a základním uspořádáním. Samotný výpočet je v příloze jako .XLS soubor. V závěru práce se interpretuje výsledek výpočtu a nastiňují se podmínky, za jakých by byl tento projekt realizován.

This master thesis follows the bachelor thesis with the same name. It is looks into the analyses of the combi-cycle, the advantage of which is high efficiency and easy separation of CO2 for its storage and further usage. It introduces the Graz cycle, its thermal balance a basic arrangement. The calculation is attached in a separate .XLS file. At the end of the thesis, the result of the calculation is interpreted and the conditions under which the project would be realized are outlined.
Combi-cycle power plant
Keywords: Graz cyklus; bezemisní elektrárna; zachycování CO2; metan; tepelný cyklus; Graz cycle; zero emission power plant; CO2 retention; methane; thermodynamic cycle