Výběr a implementace informačního systému - Petrla, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na posouzení efektivity informačního systému a způsobů, jakými lze jejich efektivitu měřit. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy spojené s infrormačními systémy na základě rešerše odborné literatury. V praktické části práce jsou pak použity tyto metody k posouzení výchozího stavu informačního systému ve vybrané společnosti. Na základě získaných dat jsou navržena opatření pro zlepšení efektivity a popsán přechod na nové řešení. Cílem práce je poskytnout ucelený pohled na problematiku informačních systémů a nabídnout konkrétní řešení pro zlepšení v praxi.

This thesis focuses on assessing the effectiveness of an information system and the methods by which its effectiveness can be measured. The theoretical part of the thesis explains basic concepts related to information systems based on a review of professional literature. In the practical part of the thesis, these methods are used to assess the initial state of the information system in a selected company. Based on the data obtained, measures for improving effectiveness are proposed, and the transition to a new solution is described. The aim of this thesis is to provide a comprehensive view of the issues related to information systems and to offer specific solutions for improving their effectiveness in practice.
Information System Selection
Keywords: Informační systémy; Informační technologie; Efektivita informačních systémů; podniková informatika; Architektura ICT; M@gnetPro; Information systems; Information technology; Effectiveness of information systems; business informatics; ICT architecture; M@gnetPro