Systém pro zabezpečení a střežení objektu využívající FITkit - Macek, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
První část této práce popisuje principy detektorů a jiných prvků užitých v elektronických zabezpečovacích systémech. Dále je uveden obecný návrh vlastního EZS, následovaný detailním návrhem a popisem jeho hardware. Závěr práce rozebírá implementaci řídicího software každého z modulů celého systému.

The first part of this thesis describes the principles of detectors and other components used in electronic security systems. Then presents a general design of the new security system, followed by detailed design and description of the hardware. Finally, the thesis describes the software implementation of all the modules of the system.
Security System Using FITkit Platform
Keywords: Elektronický zabezpečovací systém; EZS; Detektor; Senzor; FITkit; GSM modul; RF modul; Bezdrátová komunikace; Electronic security system; IAS; Detector; Sensor; FITkit; GSM module; RF module; Wireless transciever