Přesnost metod detekce atriální fibrilace v EKG signálech - Veleba, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Práce je zaměřena na problematiku atriálních fibrilací a úspěšnost jejich detekce v signálu EKG. Přináší popis elektrické činnosti srdeční spolu s rozborem síňových fibrilací a metod jejich detekce. Dále jsou v práci popsány postupy realizace tří vybraných metod detekce atriálních fibrilací v programovém prostředí MATLAB, prezentovány výsledky jejich testování na dvou databázích signálů atriálních fibrilací a zhodnoceny přesnosti jednotlivých metod.

This thesis focuses on the issue of atrial fibrillation and the success of their detection in the ECG signal. It provides a description of electrical activity of the heart with the theoretical analysis of atrial fibrillation and methods for their detection. Additionally the work describes procedures for the implementation of three selected methods for the detection of atrial fibrillation in the MATLAB environment, presents the results of their tests on two atrial fibrillation signal databases and assesses the accuracy of each method.
Accuracy of methods for detection of atrial fibrillation in ECG signals
Keywords: elektrokardiogram (EKG); atriální fibrilace; R vlna; RR interval; detekce atriální fibrilace; přesnost detekce; electrocardiogram (EKG); atrial fibrillation; R wave; RR interval; detection of atrial fibrillation; accuracy of detection