CAD systém pro 3D modelování - Arlet, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá tvorbou CAD systému pro 3D kreslení. Obsahuje uvedení do problematiky a stručnou charakteristiku CAD systémů. Hlavní náplní práce je návrh a implementace 3D CAD systému. V závěru práce jsou zhodnoceny dosažené výsledky a stanoveny možnosti dalšího vývoje.

This thesis deals with the creation of 3D CAD drawing system. Includes Introduction to and brief description of CAD systems. The main focus of thesis is design and implementation of 3D CAD system. Finally, we evaluated the results and identifying opportunities for further development.
CAD System for 3D Modelling
Keywords: 3D kreslení; CAD; Qt; OpenSceneGraph; vektorová grafika; 3D drawing; CAD; Qt; OpenSceneGraph; vector graphics