Vytápění vzdělávacího zařízení - Heneková, Barbara (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Cieľom diplomovej práce je návrh vykurovania pre základnú školu v Trenčíne. Zdroj tepla je navrhnutý pre dve varianty. V prvej je navrhnuté tepelné čerpadlo vzduch/ voda a v druhej dva plynové kondenzačné kotle. Súčasťou výpočtu je aj návrh prípravy teplej vody. Experimentálna časť sa zaoberá tepelným výkonom vykurovacích telies.

The aim of diploma thesis is describes the design of heating in a primary school in Trenčín. In this project are two variants of the heat source. The first variant is heat pump of an air/water of split design and second variant is two gas condensing boilers. The thesis includes hot water preparation. In the experimental part of the thesis is deals with heating output of radiators.
Heating system of educational facility
Keywords: Vykurovanie; plynový kondenzačný kotol; tepelný výkon vykurovacích telies; tepelné čerpadlo vzduch/voda; Heating; gas condensing boiler; heating output of radiators; heat pump air/water