Návrh způsobu řešení částečné nezaměstnanosti - Uherková, Andrea (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice částečné nezaměstnanosti, která je v dnešní době stále častější u mnoha zaměstnavatelů. Zabývá se procesem úbytku zakázek u zaměstnavatele, možnostmi řešení a povinnostmi s tím souvisejícími. Dále obsahuje návrhy na řešení situace nadbytku zaměstnanců při trvalém úbytku zakázek u konkrétního zaměstnavatele, u kterého dochází k omezení poptávky po jím poskytovaných službách (tzv. částečná nezaměstnanost).

This bachelor work deals with questions of partial unemployment, which is nowadays getting more common in a lot of companies. It deals with the process of job orders decrease at the employer, solution possibilities and duties related to this. Furthermore, it contains suggestions to solving the situation of employee redundance when there is an excessive decrease of job orders at a specific employer, who experiences limited demand for the services he provides (so-called partial unemployment).
Proposal to Solution of Partial Unemployment
Keywords: částečná nezaměstnanost; zákoník práce; výpověď; hromadné propouštění; partial unemployment; labour code; warning; collective redundancies