Srovnání senzorů pro měření teploty - Chaloupka, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tato práce se zabývá problematikou v oblasti tepelných senzorů. Začátek práce definuje základní pojmy. Následuje rozdělení, popsání provedení a principu dotykových senzorů s elektrickým výstupem. Okrajově zmíněny jsou i ostatní dotykové senzory. Dále je popsán princip pyrometrie a bezdotykových senzorů. Na závěr je praktická ukázka bezdotykového měření teploty.

This work deals with temperature sensors. Basic terms are defined at the beginning of work. The following are distribution, description of construction and principle of touch sensors with electrical output. Other touch sensors are marginally described. Further is described principle of pyrometry and contactless sensors. In conclusion, work contains practical example of contactless temperature measurement.
Comparison of sensors for temperature measurement
Keywords: Teplota; měření teploty; teplotní senzor; Temperature; temperature measurement; temperature sensor