Hotel v Bludově - Zornová, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Tématem diplomové práce je novostavba hotelu v obci Bludov. Práce je zpracována ve formě projektové dokumentace k provedení novostavby, obsahující všechny náležitosti dle platných norem a předpisů. Objekt se nachází na rovinatém terénu. Dvoupodlažní, částečně podsklepený objekt svou výškou respektuje stávající zástavbu. V suterénu se nachází technické zázemí hotelu. V přízemí je situována restaurace s kuchyní, zázemí pro kuchyň, posilovna s infrasaunou a odpočinkovou místností a pokoje s bezbariérovým přístupem. V druhém nadzemním podlaží jsou pokoje pro hosty hotelu. Obvodové zdivo suterénu je tvořeno ztraceným bedněním. Zbylé zdivo je tvořeno cihelnými bloky. Střecha nad částí prvního nadzemního podlaží je vegetační, střecha nad druhým nadzemním podlažím je z části sedlová a z části pultová.

The master’s thesis deals with new building of hotel in Bludov. The thesis is processed in the form of project documentation for new building, containing all the requirements according to applicable standards and regulations. The building is located on flat terrain. Two-floor, partially basement building respects the height of existing buildings. In the basement there is a technical background. At the ground floor is located restaurant with kitchen facilities, fitness centre, infrared sauna, relaxation room and wheelchair access rooms. On the second floor there are rooms for the guests. Peripheral masonry of the basement is composed of permanent formwork. The remaining walls are made up of brick blocks. The roof over part of the ground floor contains vegetation. Roof above the second deck is partially saddle roof and mono-pitched roof.
Hotel- Bludov
Keywords: Hotel; restaurace; vegetační střecha; ztracené bednění; systém Porotherm; plechová krytina; Hotel; restaurant; green roof; permanent framework; Porotherm; metal roofing