Postranní kanály v kryptografii - Budík, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tato práce se zabývá problematikou postranních kanálu v kryptografii. Úvodní část popisuje základní členění oboru kryptologie. Dále jsou zmíněné požadavky na kryptografický systém z hlediska bezpečnosti. V další kapitole jsou popsány základní algoritmy a protokoly, které se používají v kryptografii. Hlavní část práce se zaměřuje na problematiku postranních kanálů. Závěr práce demonstruje útok časovým postraním kanálem na algoritmus RSA.

This work deals with a problem called sidelong cannals in cryptografy. First part describes basic segmentation of cryptografy branch. In addition to this the document mentions some requirements for cryptology system from security angle. In another section basic algorithms and protocols are described which are used in cryptology. Main part of this work is aimed at sidelong cannals problem. Conclusion of this task demonstrates an attack by time-side canal to algorithm RSA.
Side channels in cryptography
Keywords: kryptoanalýza; kryptografie; kryptografický modul; postranní kanál; RSA; cryptanalysis; cryptograph; cryptographic module; side channel; RSA