Využití platformy Eyebot pro řízení mobilních robotů - Světlík, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Diplomová práce je zaměřená na využití platformy Eyebot pro řízení mobilních robotů. Jejím cílem je seznámit se s vlastnostmi a programováním platformy Eyebot a otestovat vlastnosti a chování systému. Dále se zabývá komunikací řídící jednotky Eyebot a PC za použití bezdrátové technologie Bluetooth. Následně pak využitím komunikační platformy k řízení kráčejícího čtyřnohého experimentálního robotu. Veškeré navržené algoritmy pro řídící jednotku Eyebot byly navrženy v jazyce C a algoritmy pro komunikaci a GUI řízení na PC byly realizovány v programovém prostředí Matlab 2008a.

This diploma thesis focuses on the Eyebot mobile robot control platform utilization. The aim of this thesis is to become familiar with the characteristics and programming of the Eyebot platform, and to test the attributes and performance of its system. This piece deals more with the Eyebot control unit and PC communication via Bluetooth wireless technology, than with utilizing the experimental four-legged walking robot communication platform. All draft algorithms for the Eyebot control unit have been drafted in C language and the communication and GUI PC control algorithms have been implemented in the Matlab 2008A program environment.
Use of Eyebot platform for control of mobile robots
Keywords: Eyebot; Eyebot