SCADA systém stanic pro kontrolu těsnosti - Rak, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Cílem této práce bylo vytvořit SCADA/HMI systém stanic pro kontrolu těsnosti. Tento software bude schopen komunikovat se stanicí přes OCP server, pomocí něhož bude stanici řídit a ukládat naměřená data. Za tímto účelem bylo použito více vláknového zpracování dat, jak pro samotnou komunikaci, tak i pro chod programu a práce s databází na ukládání výsledků. Výsledný program bude umístěn na osobní PC, jenž je součástí stanice pro kontrolu těsnosti.

The goal of this thesis is to develop SCADA/HMI system for stations on leak test. The software will be able to communicate with the station via the OCP server, by which the control station and store measured data. For this purpose, it was used more fiber processing, as for the actual communication, as well as to run the program and work with databases to store the results. The resulting program will be placed on the personal computer, which is part of the station to check for leaks.
SCADA/HMI system for stations on leak test
Keywords: SCADA; HMI; OPC server; Databáze; WPF; XAML; S7 .NET; C#; SCADA; HMI; OPC server; Database; WPF; XAML; S7 .NET; C#