Výzkum faktorů ovlivňujících výkonnost podniků - Janková, Ivana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá mezipodnikovým srovnáváním pomocí jednorozměrných a vícerozměrných metod. Zaměřuje se na podniky působící v rámci dílčího segmentu národního hospodářství – stavebního průmyslu. Pomocí koeficientu korelace budou vybrány faktory, které nejvíce ovlivňují výkonnost podniků v tomto oboru. Také budou blíže popsány charakteristiky daného odvětví a jeho ekonomický vývoj během sledovaných let.

This graduation theses analyses intercompany comparisons using one-dimensional and multi-dimensional methods. It focuses on enterprises actuating in terms of a subsegment of national economy – building industry. Factors that influence the performance of companies most in this field will be selected by using correlation coefficient. Its economic development during the years and also characteristics of the industry will be described in details.
Analysis of Business Performance Factors
Keywords: Finanční analýza; mezipodnikové srovnání; statistické metody; jednorozměrné metody; vícerozměrné metody; stavebnictví; účetní výkazy; poměrové ukazatele.; Financial analysis; intercompany comparisons; statistical methods; one-dimensional; multi-dimensional methods; building industry; financial statements; ratios.