Číslicově řízený ss zdroj proudu - Miškařík, Vít (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Tato bakalářská práce si klade za cíl seznámit s problematikou číslicově řízených zdrojů proudu, jejich jednotlivých částí, možností jejich konstrukce a porovnáním vlastností těchto konstrukčních řešení. V práci jsou rozebrány a popsány jednotlivé části potřebné ke konstrukci číslicově řízeného stejnosměrného zdroje proudu, u nich uvedeny hlavní návrhové vztahy a možná dosažená přesnost. Dále jsou uvedeny vybrané konstrukční řešení jednotlivých částí, jejich obvodové řešení s výpočtem hodnot jednotlivých obvodo- vých prvků. V závěru je prezentováno výsledné zapojení, výsledky počítačových simulací funkčnosti obvodu, návrh konstrukčního řešení a naměřené výsledné parametry fyzicky zkonstruovaného zařízení.

This bachelor thesis aims to get acquainted with the issue of numerically controlled current sources, individual parts of them, their design options and comparison of the properties of these design options. In this thesis the individual parts needed to construct a numerically controlled DC current sources are analyzed and described, there are their main design relationships and possible achieved accurancy too. In next part there are described selected design options and calculation values of circuit elements. In conclusion there is presented the final schematic of whole source, result of computer function si- mulation, PCB design and measured parameters of really built circuit of numerically controlled current source.
Digital controlled dc current source
Keywords: D/A převodníky; elektronické přepínače; napěťové reference; proudové reference; převod- níky napětí na proud; zdroje proudu; filtry; Current reference sources; current sources; D/A convereters; electronic switches; voltage controlled current sources; voltage reference sources; filters