Komprese obrazu pomocí vlnkové transformace - Kontra, Matúš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Vlnková transformace náleží k moderním metodám užívaným při kompresi dat a její aplikace umožňuje pracovat s obrazovými datami tak, aby byli dosaženy co nejlepší výsledky. Tahle práce se zaměřuje na teroretické základy potřebné k pochopení metody a zároveň prezentuje popis implementace dané metody. V další sekci práce se zaměření přesune na operace kvantování a kódování a metody užité v téhle práci a algoritmus jejich implementace - SPIHT.

Wavelet transform belongs to modern methods used to compress data. It's application modifies data in such way, that we can use and store them in much more efficient way. Focus of this thesis lies in theoretical basis required to understand this method and its implementation. Next section shifts focus to quantization and coding - operations used to further reduce size of our data, which are provided by the SPIHT algorithm.
Image Compression Using the Wavelet Transform
Keywords: vlnka; vlnková transformace; diskrétní vlnková transformace; kódovaní; kvantizace; spiht; wavelet; wavelet transform; dicrete wavelet transform; coding; quantization; spiht