Realizace hudebního efektu Chorus s BBD - Černý, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Cílem práce je návrh a konstrukce nového laboratorního zařízení umožňující realizaci hudebního efektu CHORUS. Součástí práce je teoretický rozbor efektů využívajících zpožďovací linky a obvodů nábojově vázaných struktur s BBD. Další část se zabývá návrhem jednotlivých částí zařízení. Zařízení je zkonstruováno podle jednotlivých kritérií a konstrukčních doporučení. Zařízení je zkonstruováno pro měřící účely a proto obsahuje různé nastavovací prvky. Poslední část se zabývá testováním zařízení a samotným návodem pro měření na tomto přípravku v laboratoři Studiové a hudební elektroniky.

The aim of this thesis is conception and construction of new laboratory device enabling realization of the musical effect CHORUS. Part of this work is theoretical analyses of effects using delay line and charge coupled devices with BBD. The next part is dealing with conception of particular sections of the device. The device is constructed by individual standards and construction recommendation. The device is constructed for measurement purposes therefore it contains various setting elements. The final part is dealing with testing of the device and with a manual for measuring on this device in laboratory of musical electronic.
Realization of the chorus effect with BBD
Keywords: Hudební efekt; CHORUS; BBD; zpožďovací linka; Music effect; CHORUS; BBD; delay line