LABORARTORY BRNO - Kaděra, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Předmětem bakalářské práce byl návrh galerie architektury, designu a soudobého umění na nároží ulic Koliště a Milady Horákové v Brně. Návrh spočíval ve vybudování dvou nezávislých objektů - budovy galerie a administrativní budovy. Galerie je pojata jako dvoukřídlá budova, jejíž křídla se protínají v pohledově výrazném proskleném hranolu, administrativní budova pak tvoří pohledové ukončení výrazné městské osy. Výsledkem tak je návrh, který doplňuje Brno o plnohodnotné stavby, zároveň však nenarušuje měřítko daného prostoru.

The object of the bachelor thesis was an architectural design of a gallery of architecture, design and contemporary art situated in Brno. The main idea was to build two independent buildings - the gallery and the office building. The shape of the gallery consists of two annexes which collide in central glass prism and the office building finishing the important view city axis. The result is an concept of modern buildings which do not distort the local scale.
LABORARTORY BRNO
Keywords: galerie; architektura; design; administrativní budova; gallery; architecture; design; office building