Fúze společnosti z daňového hlediska - Janíková, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na transformaci obchodních společností, konkrétně se jedná o sloučení mateřské a dceřiné společnosti. Mateřská společnost má právní úpravu akciové společnosti a dceřiná společnosti s ručením omezeným. Dceřiná společnost dnem účinku fúze zanikne. V práci je obsažen konkrétní projekt fúze, který se dále popsán. Zahrnuty jsou všechny náležitosti fúze, které fúzi předcházejí, dále jak fúze probíhá a kdy byla uskutečněna.

Bachelor thesis focuses on the transformation of companies, namely the merger of parent and subsidiary companies. The parent company has a joint-stock company legislation and subsidiary companies with limited liability. Subsidiary on the effective date of the merger expires. The work is set out specific terms of the merger, which is further described. Included are all belongings mergers that preceded the merger, how the merger is going and how and when it was passed.
Mergers of Companies for Tax Purposes
Keywords: fúze; sloučení podniků; spojení podniků; změny základního kapitálu; rozhodný den; projekt fúze; přeměny obchodních společností; společnost s ručením omezeným; akciová společnost; fusion; merger; determining day; scheme of fusion; capital stock and its changes; limited liability company; joint-stock company; transformation of companies