Jabber/XMPP robot pro připomínkovač - Menšík, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Cílem tohoto projektu bylo seznámení se s otevřenou sítí XMPP, jejími principy a fungováním. Tento program je určen k automatickému připomínání událostí přes síť instant messangingu. Jeho úkolem je organizovat události jednoduché, pouze pomocí jednoduché zprávy i složitější opakované děje. Cílem bylo usnadnit správu takových událostí dle možností klienta.

The objective of this thesis was acquaint oneself with open IM network XMPP, its principles and working. This program aims to be automatic reminding machine on instant messanging network. It's work is organizing simple and repeated events.
Jabber/XMPP Robot for Reminder
Keywords: XMPP; Jabber; upomínky; časové pásmo; světový čas; Psi; Gajim; Exodus; JAJC; UTC; XML; stanza; XMPP; Jabber; time zone; world time; Psi; Gajim; Exodus; JAJC; UTC; XML; stanza