Implementace technologií na principu Průmyslu 4.0 do skladu - Fabián, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
V rámci této diplomové práce byly diskutovány současné technologie používané v chytrých skladech a provedena rešerše odborné literatury zabývající se Průmyslem 4.0 a rolí skladů v moderním logistickém řetězci. Na tuto část navazuje analýza technologií a procesů používaných v armádním skladu. Následně byl vypracován návrh technologického řešení postavený na principech Průmyslu 4.0 s cílem automatizace tohoto skladu. Současný stav a automatizovaný návrh byly porovnány za pomocí vícekriteriální analýzy Saatyho metodou. Byl také vypracován návrh fotovoltaického systému s akumulací pro zajištění dodávky energie v případě blackoutu.

In the first part of this master’s thesis. the current technologies used in smart warehouses were discussed with the use of a literature survey on the Industry 4.0 and the role of warehouses in the modern-day supply chain. This part is followed by an analysis of technologies and processes in an army warehouse. This analysis was used to design an automated solution for this warehouse based on the principles of Industry 4.0. Current state and automated solution were compared using AHP method. In the end, design of a photovoltaics system with accumulation to serve as a back-up in the case of blackout is also proposed.
Implementation of Industry 4.0 technologies in the warehouse
Keywords: Průmysl 4.0; chytrý sklad; logistika; automatizace; Industry 4.0; smart warehouse; logistics; automatization