Tepelně-mechanická analýza brzdových kotoučů - Bačovský, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Cílem této diplomové práce je provedení analýzy tří typů běžně užívaných vozidlových brzdových kotoučů z hlediska jejich teplotní a mechanické odolnosti při definovaném brzdném manévru. Dalším cílem je posouzení jednotlivých konstrukčních řešení a jejich vzájemné srovnání.

The aim of this thesis is the analysis of three types commonly used automotive brake discs in terms of their thermal and mechanical resistance on a defined braking maneuver. Another objective is to make an evaluate of the different structural solutions and compare them by each other.
Thermomechanical Analysis of Braking Disc
Keywords: Kotoučová brzda; brzdový kotouč; přestup tepla; teplotní analýza; Disc brake; brake disc; heat transfer; heat analysis