Návrh experimentální soustavy s buzením nevývahou - Demura, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Témou tejto diplomovej práce je návrh a vyhotovenie experimentálnej sústavy budenej nevývahou. Hlavnou časťou práce bol návrh konštrukcie tak aby spĺňala určité požiadavky. Najdôležitejšia časť konštrukcie je nosník. Spôsob uloženia a rozmery nosníku boli vypočítané numericky a overené analyticky pomocou MKP. Zvyšná časť konštrukcie bola prispôsobená rozmerom nosníku. Ďalšia časť práce pozostávala zo správneho výberu vibračného motoru a jeho riadenia. V závere práce bola celá experimentálna sústava vyrobená a otestovaná. Vibrácie zmeriame pomocou akcelerometru a následne údaje spracujeme do grafov.

The topic of this diploma thesis is the design and construction of an experimental system driven by imbalance. The main part of the work was to design the structure to meet certain requirements. The most important part of the structure is the beam. The mounting method and beam dimensions were calculated numerically and verified analytically using FEM. The rest of the structure was adapted to the dimensions of the beam. The next part of the work consists of the correct choice of vibration motor and its control. At the end of the work, the whole experimental system was manufactured and tested. We measure the vibrations using an accelerometer and then process the data into graphs.
Design of an experimental system with excitation by imbalance
Keywords: Vibrácie; budiče vibrácii; vibračný generátor; akcelerometer; vibrometer; vibračný motor MVE 21/3E micro; frekvenčný menič GD10-0R7G-S2-G; Vibration; vibration exciters; vibration generator; accelerometer; vibrometer; vibration motor MVE 21 / 3E micro; frequency converter GD10-0R7G-S2-G