ošemetnosti města - Vasková, Dominika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury, 2024)
Diplomová práca Ošemetnosti mesta vychádza z poznatkov z preddiplomového projektu, v ktorom som spoznávala život ľudí bez domova a miesta, kde prežívajú. Práca je zameraná na vágne miesta Bratislavy a následný návrh dočasných objektov na týchto miestach. Objekty a ich funkcia reagujú na destigmatizáciu ľudí v krízových situáciach, ktorí sú vystavovaní prepadu do špirály chudoby. Vytvárajú impulzy pre lepšie uchopenie týchto miest a prácu s nimi, tak ako aj inklúziu sociálne vylučovaných skupín ľudí do spoločnosti.

The diploma thesis "Ošemetnosti mesta" is based on knowledge from the pre-diploma project, in which I got to know the life of homeless people and the places where they live. The work is focused on vague places in Bratislava and the subsequent design of temporary objects in these places. The objects and their function respond to the destigmatization of people in crisis situations who are exposed to falling into the spiral of poverty. They create impulses for a better grasp of these places and work with them, as well as the inclusion of socially excluded groups of people in society.
city dodgyness
Keywords: vágne miesta; dočasnosť; jedáleň; destigmatizácia; verejný priestor; vague spaces; temporary; canteen; destigmatization; public space